CFE

Wie zijn we?

BPC Group is al meer dan 150 jaar een vooraanstaande speler in de bouwsector en bouwt en renoveert vastgoedprojecten van elke omvang in Brussel en Wallonië, zowel voor de private als de publieke markt. BPC Group baseert elke samenwerking op duurzame relaties die gebouwd zijn op vertrouwen, kwaliteit en partnerschap. Onze teams streven naar operationele uitmuntendheid en gaan op zoek naar duurzame en innovatieve oplossingen om uw projecten binnen uw budget en uw planning uit te voeren.

Al meer dan 150 jaar draagt BPC Group bij tot de evolutie van de stedelijke omgeving door duurzame en innovatieve bouwoplossingen aan te reiken die de uitdagingen van onze maatschappij aangaan. Als algemeen aannemer klasse 8 beschikt BPC Group over een uitgebreide catalogus referenties in Brussel en Wallonië.

  • 370 medewerkers
  • 222 Mio gemiddelde omzet (2021 - 2023)
  • 428 Mio gemiddeld orderboek (2021 - 2023)

Lid van de groep CFE

BPC Group maakt sinds 2004 deel uit van de groep CFE, die voor 62,06% in handen is van Ackermans & van Haaren. Door deel uit te maken van een grote groep zijn wij beter in staat om aan de meest veeleisende voorwaarden in de sector te voldoen. Wij combineren de flexibiliteit en de nabijheid van een dynamische onderneming op mensenmaat met de financiële kracht van een internationale groep.

  • 1.248,5 Mio €  Omzet (2023 / CFE Groep)
  • 1.268,6 Mio €  Orderboek (2023 / CFE Groep)
  • 33,0 Mio €  EBIT (2023 / CFE Groep)
  • 236,8 Mio €  Eigen vermogen (2023 / CFE Groep)
BPC

Onze aanpak

We staan tot uw dienst

Het opleveren van een kwaliteitsvol project binnen de afgesproken termijnen en budgetten, is onze prioriteit. Om dit te bereiken, werken we volgens een nauwkeurige methode, gebaseerd op LEAN Management, dat voor een optimalisatie zorgt van zowel uw budget als de uitvoering van het project zelf.

Ons studiebureau beheert alle risico’s die inherent zijn aan het ontwerp en de uitvoering van uw project. Zo garanderen wij u een prijs aan een vooraf bepaald prestatieniveau. Onze teams op het terrein engageren zich om de uitvoeringstermijn te respecteren en deze prijs te garanderen, terwijl ze de onvoorziene omstandigheden die gepaard gaan met een werf, op een constructieve manier aanpakken.

Ons KVM-beleid

BPC Group heeft een managementsysteem Kwaliteit Veiligheid Milieu in het leven geroepen dat gebaseerd is op ons permanent streven naar verbetering, waarbij elke werknemer zich proactief engageert. De aanpak van BPC Group is gebaseerd op de normen ISO 45001 (Veiligheid), ISO 9001 (Kwaliteit) en ISO 14001 (Milieu). Onze onderneming verbindt zich er toe, niet enkel de wettelijke en reglementaire KVM-voorschriften na te leven, maar wenst deze vooral te overtreffen om zo uitmuntend werk af te leveren. De doelstelling van BPC Group is dan ook: nul ongevallen, nul incidenten, nul vervuiling, nul overlast en nul niet-nalevingen.

Onze geschiedenis

1865

Eerste vestiging in Schaarbeek van de fabriek Blaton-Aubert die voornamelijk tuinbeelden produceert. Maar al snel wordt overgegaan tot echte algemene aannemingswerken. Het bedrijf zal industriële en civiele projecten realiseren, zoals het graven van de Jubelparktunnel, de aanleg van de Haven van Brussel, de brug over de Maas in Hoei, …

1927

Armand-Eugène en Emile Blaton stichten hun eigen bouwbedrijf: Entreprise Blaton-Aubert.

Gedurende 30 jaar zullen ze grote bouwprojecten uitvoeren in Frankrijk en België, zoals het Centraal Station in Brussel en vele stukken van de Noord-Zuidverbinding.

1954

In de jaren ‘50 beslissen de twee broers om elk hun eigen bedrijf te op te richten.

Emile zal de ‘Compagnie Industrie et Travaux Emile Blaton’ creëren, terwijl Ado en Jean Blaton, twee van de vier zonen van Armand Blaton, het bedrijf ‘Bâtiments et Ponts’ oprichten.

2000

BPC komt in de schoot terecht van wat de Vinci-groep zal worden. Het bedrijf wordt omgedoopt tot “Bâtiments et Ponts Construction”.

2004

De Belgische groep CFE, waarvan Vinci aandeelhouder is, verwerft BPC.

2012

Oprichting van BPC Hainaut, BPC Liège en BPC Namur om beter te kunnen inspelen op de bouwbehoeftes in Wallonië.

2014

Ackermans & van Haaren (AVH) wordt meerderheidsaandeelhouder van CFE.

2022

BPC fuseert met BPC Hainaut, BPC Liège en BPC Namur en richt het bedrijf BPC Group op.